Иван Евстатиев е изнасилил момичето от Стрелча, категорична е прокуратурата (видео)

share

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира в сутрешния блок на Нова телевизия сигналът от Ян Аронов - президент на ANJ GROUP CORP.

Писмото от Аронов е постъпило на 20 януари по пощата и е докладвано до главния прокурор. То съдържа твърдения за корупционни действия, за незаконосъобразни действия от страна на синдика, изложени са твърдения за поискан подкуп от лице, представител на синдика и представящ се за партньор на министър-председателя Бойко Борисов.
Веднага сигналът е разпределен към прокурор от ВКС. Изпратен е сигнал до Прокуратурата във Враца и до СГП.
„В момента се извършва спешна проверка. Ще бъде установено дали наистина съществува такова лице с име Богданов, за какъв се е представил и какво точно е направил“, поясни Арнаудова.

Тя информира още, че се проверява и случая с продаването на бебета в Гърция от българки. По думите й, се работи активно и по него.

Във връзка с обвинението за изнасилването на момиче от Иван Евстатиев, Арнаудова каза, че прокуратурата е установила със сигурност, че бившият кмет на Пазарджик и Стрелча е насилил тийнейджърка. Той я е довел до безпомощно състояние след употреба на огромно количество алкохол, поясни Румяна Арнаудова. По думите й, действията на Естатиев не са се установили само от показанията на момичето.

Арнаудова съобщи, че към този момент по случая с Тодор от Враца прокуратурата е категорична, че момчето е убито умишлено.

 

Водещи новини

Още новини