Димитър Узунов от ВСС предостави разпечатка на мобилния си телефон (обновена)

Булфото
share

Димитър Узунов предостави разпечатка на мобилния си телефон, от която става ясно, че по време на заседанието на Висшия съдебен съвет не е изпращал SMS-и до никого.

Това става ясно от изявление на новия представляващ ВСС, разпространено от пресцентъра на институцията. "Като член на ВСС и представляващ Висшия съдебен съвет, предоставям справка, издадена от мобилния оператор, чиито услуги ползвам и с която се удостоверява комуникацията от телефонния ми номер на 14 януари 2016 г. за периода от 9.30 ч. до 12.30 ч. Този документ ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя на Република България Бойко Борисов или с когото и да било друг", посочва в изявлението си Узунов.

Стана ясно още, че ВСС приема всички свои решения при явно гласуване от 2016 г. в изпълнение на Закона за изменение и допълнение на Конституцията, с параграф шести на който се отмени чл. 131 от Конституцията, регламентиращ тайното гласуване. За осъществяване на явното поименно гласуване експертите от дирекцията "Информационни технологии и съдебна статистика" са разработили временен софтуер, който се е въвел след приемането на Временни правила за гласуване на решенията на ВСС, на заседанието на 20 януари 2016 г., посочват от ВСС.

Водещи новини

Още новини