Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка

share

Районната прокуратура в Пазарджик внесе искане в Районен съд-Панагюрище за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Иван Евстатиев, обвинен в сексуално посегателство срещу 16-годишна ученичка, като я е привел в безпомощно състояние.

Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс със 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличие на негова биологичен материал по нея. Освен това в кръвта на момичето е открито наличие на 300 гр. алкохол.

Мярката на Иван Евстатиев се гледа при закрити врати.

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв". Това заяви роднина на 16-годишното момиче. "Когато я видях, тя беше много зле и не си спомняше нищо. Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви нейна приятелка.

С постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Иван Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др. Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съдебно заседание по искането на Районна прокуратура-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Водещи новини

Още новини