Съдът отказа да върне иззето оръжие на Петър Атмаджов от "Килърите"

Булфото
share

Административният съд във Велико Търново отказа да върне иззето оръжие на бившия полицай Петър Атмаджов, който бе задържан и осъден като част от групата на "Килърите".

Преди около три месеца той предяви претенции за прибраните му при обиските 6 ловни пушки, тъй като му трябвали пари.

Преди 5 г. Окръжната прокуратура в Шумен повдигна общо три обвинения на 60-годишния Атмаджов. Две от тях са за съучастие в убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката от Велико Търново Петър Лупов. Третото обвинение пък бе за придобиване и държане на незаконно огнестрелно оръжие и патрони. По време на мегаделото Петър Атмаджов бе осъден на 4 г. затвор. Последните дни от наказанието той изтърпя в Трудово-поправителното общежитие във Велико Търново.

От септември бившият полицай е на свобода.

Пушките би трябвало да бъдат иззети в полза на държавата. По жалбата на Атмаджов бе образувано дело, а съдът се е произнесъл на 18 ноември. "По изложените съображения настоящият съдебен състав намира, че оспорената заповед на началника на Районното управление на полицията във Велико Търново за отнемане в полза на държавата на огнестрелно оръжие, представлява законосъобразен административен акт. Разпоредбата е издадена от компетентен орган в предвидената от закона форма. Заповедта следва да бъде оставена в сила, а подадената от Петър Атмаджов жалба, оставена без уважение като неоснователна", пише в решението на магистратите.

Становището подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

Водещи новини

Още новини