РЗС съди вестник на Делян Пеевски за 1 млн. лв.

share

Дела за над 1 млн. лв. ще заведат депутати от РЗС срещу вестника от медийната група около колегата им от ДПС Делян Пеевски “Всеки ден”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Поводът е статия във вчерашния брой под заглавие “9-има депутати вземат по 21 бона на месец”. Тя е илюстрирана със снимки на 9 независими, сред които петима от РЗС. Твърди се, че те харчат държавната си субсидия “както си искат” и не я дават на партии. Статията се позовава на одитния доклад на Сметната палата за субсидията на независимите депутати. Там обаче такъв извод не се съдържа.

Проверката на ревизорите бе по искане на парламентарното ръководство, след като се установи, че неясен брой независими депутати са пренасочили полагаемата им се държавна субсидия към други партии. Това става чрез писмено деклариране на принадлежност. Точно тези 9 депутати обаче според доклада не са направили това. “Петимата народни представители са декларирали принадлежност към РЗС и полагащата се субсидия по закон постъпва в банковата сметка на партията. Законът за политическите партии не позволява народните представители да разполагат в лично качество с държавната субсидия. Тя не се предоставя на тях, а на партиите”, опровергават хората на Яне Янев и наричат статията “откровена лъжа”.

Водещи новини

Още новини