11 г. затвор за двама мъже, присвоили над 90 000 лв. от Министерството на отбраната

Булфото
share

Двама подсъдими, присвоили парични средства в големи размери, собственост на Министерството на отбраната, са били осъдени на общо 11 години затвор по внесен обвинителен акт от Сливенската военноокръжна прокуратура. Това съобщи заместник-военноокръжният прокурор капитан Георги Василев.

С наказание "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за 6 години е осъден Димитър И. - бивш директор на Териториалната дирекция - Варна, при Изпълнителната агенция "Социални дейности на Министерство на отбраната". Пет години затвор са били постановени за гражданското лице Милен А. Двамата в съучастие присвоили 91 617,71 лева. Те са използвали множество неистински и с невярно съдържание документи, като парите са били за неизпълнени, но заплатени и отчетени като извършени, строително-монтажни работи по процедури на обществени поръчки.

Съдът е наложил на подсъдимите и конфискация и лишаване от права да упражняват определена професия и дейност за срок по 6 години. Срещу същите лица от прокурори при Военноокръжната прокуратура-Сливен в Сливенския военен съд са внесени обвинителни актове по още четири досъдебни производства за длъжностни присвоявания за над 1 000 000 лева, при осъществяването на процедури за възложени обществени поръчки.

Водещи новини

Още новини