Менко Менков: Водят се дела по политически причини в България

Булфото
share

Изненадващи за мен бяха двете осъдителни присъди, защото ние сме сигурни, че г-н Цветан Цветанов не е виновен по повдигнатите срещу него обвинения за неизползването на разузнавателни средства, каза адвокатът му Менко Менков в ефира на БНТ.

Г-н Цветанов е подсъдим, а въпросът е защо само той, след като всички преди него са се възползвали от правото да кажат не. Няма как да говоря против съдебните състави, които са дали осъдителните решения срещу Цветанов, допълни Менков. Присъдите трябва да отговарят на фактите, а ние виждаме, че това не се случи, защото имаше лични пристрастия. Съдът е бил засегнат от политическото отношение към тях от страна на Цветан Цветанов, каза още адвокатът му.

Имаше 3 наказателни дела от общ характер срещу Цветан Цветанов и две по личен. По всички от тях той е оправдан, припомни Менко Менков. Факт е, че се водят дела по политически причини в България, каза адвокатът. Политиците не искат да чуят мнението на адвокатите в България. Приканвам наистина да се формират представители на адвокатурата и прокуратурата, за да се случи съдебната реформа, каза Менков.
 

Водещи новини

Още новини