Специализираната прокуратура повдигна обвинения на българите от камиона ковчег (обновена)

share

Специализираната прокуратура образува наказателно производство на българите, задържани за трафик на бежанците, открити мъртви в камион на магистрала в Австрия. Това съобщиха от прокуратурата, като уточняват, че става дума за Методи Георгиев, Цветан Цветанов, Касим Хасан Салех, предаде БТА.

Делото е образувано след координационни срещи между представители на прокуратурата и компетентните австрийски власти, след преценка на представените от тях доказателства и тези, получени по линия на международното оперативно сътрудничество.

Предстои и координационна среща между представители на трите държави, с цел обмяна на събраната към момента информация и вземане на единни решения за по-нататъшни действия.

Австрийската полиция съобщи, че откритите миналата седмица 71 мъртви мигранти в изоставен в аварийната лента камион на австрийска магистрала, вероятно са се задушили, но ще отнеме седмици да се каже със сигурност дали това е причината за смъртта им, предаде Асошиейтед прес.

Сред откритите на 27 август жертви има сирийци, иракчани и афганистанци. Началникът на полицията в провинция Бургенланд Ханс Петер Доскоцил заяви, че преди време в подобен случай 81 мигранти са успели с метален лост да отворят пролука, за да влезе въздух в камиона, с който са пътували.

По думите му телата още не са идентифицирани, а съдебните медици ще работят със седмици, за да установят причината за смъртта.

 

Водещи новини

Още новини