Софийският апелативен съд възстанови на работа видинския кмет Герго Гергов

share

Тричленен състав на Софийският апелативен съд възстанови на работа отстранения през август м. г. от поста видински кмет Герго Гергов, съобщиха от съда. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. То влиза в сила веднага.

След три поредни съдебни дела и отхвърляне на искането за възстановяване на поста, последното от които в Софийски градски съд от днес Герго Гергов е възстановен на работа.

Припомняме, че Гергов бе отстранен от поста си през август миналата година по искане на Софийска градска прокуратура след съвместна акция на новосформираното звено за борба с корупцията и Държавната агенция за национална сигурност в края на юли 2014 година. Герго Гергов бе обвинен, че умишлено е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с договор за доставка на храни в бюджетните учреждения и е нанесъл на Общината щети за 150 хиляди лева.

Срещу Гергов бяха повдигнати и обвинения заради открити в дома му антични монети и патрони, за които няма разрешително. Гергов на три пъти обжалва наложената му мярка "отстраняване от длъжност кмет", но и трите пъти съдът отхвърли това искане. Така се стигна до днешното окончателно обжалване пред Апелативния съд-София, който възстанови на работа кмета на Видин Герго Гергов. От утре Гергов може да се върна законно на своя пост.

Водещи новини

Още новини