Обвиненият ген. Шивиков: Някой има огромен интерес да бъда злепоставен

share

"Няма нищо нередно в помощта, която са оказали военнослужещи от поделението в Карлово на бригаден генерал Димитър Шивиков. В случая не се касае за взаимоотношения между началник и подчинен". Това каза самият Шивиков, който днес бе обвинен от прокуратурата в злоупотреба със служебно положение, пред "Фокус".

По думите му това били човешки взаимоотношения, на единия от военнослужещите той е кум и кръстник на детето му. „Някой има огромен интерес да бъда злепоставен и компрометиран”, каза Шивиков. "Не искам да коментирам нищо повече, достатъчно е петното, което ми беше лепнато. Явно е, че много се доверявам", каза още бригаден генерал Шивиков.

По-рано днес Софийска военно-окръжна прокуратура повдигна обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение. Според нея на 12 март представителят на висшия команден състав от Българската армия неправомерно е използвал труда на четирима подчинени му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в Карлово. Спрямо него е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лева.

Водещи новини

Още новини