1000 лв. глоба за дистрибутор на козметика заради документно престъпление

share

1000 лева глоба наложи Районният съд във Варна на дистрибутор на козметика за извършено документно престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът призна за виновна 34-годишната А. Антонова затова, че на неустановена дата в периода от м. август до 28 септември 2012 г., съставила неистински частен документ – пълномощно от името на друга жена. На 28 септември 2012 г. подсъдимата употребила фалшивото пълномощно в пощенска станция във Варна, за да докаже, че има право да получи пратка с поръчани по фактура козметични продукти.

Подсъдимата била дистрибутор на популярна козметична компания. С цел да получава повече бонуси при поръчка на продукти от компанията, тя трябвало да препоръча други нови лица, които да станат дистрибутори. Помолила своя позната да й предостави копие от личната си карта, за да я регистрира с нейна препоръка в он-лайн сайта на компанията като представител. В първоначалния пакет с документи, който се предоставял на всеки нов представител, фигурирало и бланково пълномощно за получаване на поръчани продукти по фактури. Именно него използвала и попълнила подсъдимата, без знанието на своята позната, за да пусне заявка и получи доставка на козметика на стойност около 150 лева. Потърпевшата разбрала за неистинското пълномощно от нейно име, едва когато от козметичната компания я уведомили, че дължи заплащането на сумата и неустойка за просрочие.

34-год. А. Антонова е с чисто съдебно минало. Тя бе освободена от наказателна отговорност с налагане на административната санкция. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Водещи новини

Още новини