Водят принудително Харакирито в съдебната зала утре

share

Обвиненият за пожара в Созопол през 2012-а година Павел Господинов - Харакирито ще бъде доведен принудително в съдебната зала утре. Разпореждането е на бургаския окръжен съдия Даниел Марков, който днес отложи делото поради неявяването на подсъдимия, предаде БНР.

Павел Господинов е обвинен за това, че на 15 ноември 2012-а година в Созопол, на ул. "Тюлен", е запалил сграда паметник на културата на стойност 1 715 000 лв.

Трима души са загинали вследствие на пожара и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лв.

Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият адвокат представи документ, че днес той е потърсил Спешна медицинска помощ в Созопол. Павел Господинов - Харакирито е с диагноза „Цироза на черния дроб“ и в момента е на легло. Съпругата му обясни, че Павел Господинов не е в състояние да присъства на делото.

Според заключенията на вещото лице обаче мъжът може да участва в процеса , ако приема лекарствата си и не употребява алкохол. Съдът отхвърли исканията за повторна медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия и определи той да бъде доведен с полиция за утрешното.

Водещи новини

Още новини