Разпитаха полицай за убийството на адвокат Петър Лупов по "Килърите"

Булфото
share

Ясен Станев, разследващ полицай от Велико Търново, даде показания по делото "Килърите", имащи отношение към убийството на адвокат Петър Лупов.

През 2008 година полицаят е работил по досъдебно производство срещу Пламен Лаков за причиняване на имотна вреда на трима души. В жалбата срещу него е било записано, че представяйки се от името на подсъдимия Георги Вълев Лаков е взел различни суми пари. След края на очна ставка между Георги Вълев и Пламен Лаков, извършена на 3 февруари 2009 г. по указания на прокуратурата, между двамата е възникнал конфликт.

Вълев нарекъл Лаков измамник, а Лаков отговорил, че не е като него да му дават пари, за да пребие и убие адвокат Петър Лупов. Свидетелят Станев не е отразил това в протокола, тъй като това е станало след края на очната ставка, а освен това по същото време е имало досъдебно производство за побоя над адвокат Петър Лупов и палежа на автомобили му.

За казаното от Лаков той е уведомил работещите по това производство полицаи, на които тази информация обаче вече е била известна.

След като заседанието беше прекъснато за обедна почивка, то ще бъде подновено в 14.30 часа.

Водещи новини

Още новини