Отложиха делото "Наглите" за 14 октомври

share

Делото срещу „Наглите” продължава на 14 октомври. Пред съда отново бе разпитан свидетелят Иван Велев, собственик на къща в село Петровене, където се предполага, че е държан отвлеченият Румен Гунински.

Според защитата, на следствения експеримент, проведен в къщата през юли месец, е присъствал прокурорът по делото Бисер Кирилов, без да има такова право. Това наложи Велев повторно да бъде разпитван. Той обаче не потвърди дали обвинителят е бил там. Каза само, че в телефонен разговор някой се е представил за него.

Подсъдимите негодуваха, че прокурор Кирилов отсъстваше от съдебната зала точно когато свидетелят даваше показания. Според тях това е с цел да не бъде разпознат от собственика на „къщата на ужасите”. Ако това са случи, адвокатите са категорични, че ще искат отвод на прокурора. На днешното заседание бе представена информация от полицията в Луковит, че на 15 юли 2011 г. къщата, която е с полицейска охрана, е била посещавана от притежателя й – Иван Велев, както и от още четирима души. Имената им обаче не се посочват.
Съдът изиска справка от мобилен оператор за повикванията от номера, от който е проведен разговорът с Велев.

Градските съдии изпратиха писмо до министъра на вътрешните работи, за да попитат от кой момент и на какво основание е имало полицейска охрана на къщата в Петровене и дали в нея са допускани лица, различни от притежателя на къщата. На заседанието на 14 октомври ще бъде разпитван защитеният свидетел Найден Недев. На 31 октомври ще бъдат разпитвани Румен Гунински - баща и син.
 

Водещи новини

Още новини