Гъркът, блъснал Катя на спирката, се призна за виновен

Булфото
share

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишната ученичка Катя Матеева на спирка в Пловдив, се е признал за виновен пред разследващите.

Това съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура, наблюдаваща случая, цитиран от Фокус. Прокуратурата му повдигна конкретизирано обвинение. Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата, каза Илиев. Те са с еднакви текстове, но различни нарушения по Закона за движение по пътищата. За Боскос това е движение с превишена скорост, с която той е влязат, на червен светофар, в кръстовището. Скоростта е била 98 км/ч. Другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

Всеки ще си понесе наказанието в зависимост от вината, каза прокурор Илиев. И двамата не са осъждани и затова делото ще се внесе с предложение за административна отговорност, като опциите са глоба до 5000 лева и лишаване от право на управление на Моторно превозно средство. Въпреки, че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи. Тепърва предстои материалите по делото да се предявят, след което, в най-скоро време делото ще бъде внесено в съда, каза прокурор Илиев.

Водещи новини

Още новини