Адвокат на циганин набил полицай: Той се опита да спре убийство!

share

Циганин от шестимата арестувани за побой над полицаи в Златитрап, е предотвратил стрелба и евентуално убийство, като е отнел пистолета на едно от наркоченгетата. С тази защитна версия адвокатът на Николай Панайотов се опита да промени мярката му за неотклонение и да го извади от ареста, съобщава в. "Марица".

Състав на Пловдивския съд постанови днес най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” на шестимата арестувани - Георги Димитров, Никола Дечев, Иван Дечев, Николай Панайотов, Цанко Панайотов и Миню Панайотов.

Срещу тях прокуратурата е повдигнала обвинения за нанасяне на средна и леки повреди на двамата полицейски служители Иван Кочев и Теньо Грозев. Двамата пострадаха при опит да арестуват заподозрени при сделка за хероин. При опита да задържат Васил Асенов и Мильо Андреев обаче, съседите им от Златитрап се вдигнали в тяхна защита. Полицаите били нападнати в лопати и камъни, опитали се да ги прегазят с камион “Ман”, а при схватката единият от служителите бил обезоръжен.

“Николай Панайотов е издърпал пистолета, после някой друг го е взел, след което Николай отново е успял да го вземе, извадил е пълнителя и патрона от цевта, след това е произвел контролен изстрел и е хвърлил оръжието в каросерията на камион. По този начин той е предотвратил по-тежко престъпление”, защити го адвокатът му.

Тримата защитници на арестуваните поискаха по-леки мерки, тъй като според тях вината не е персонализирана и на този етап не е ясно кой точно е ударил полицаите. Кочев е в болница със счупена лопатка, а колегата му е с по-леки травми.“Все още не е ясно дали средната телесна повреда, няма да се превърне в лека. Все пак дай боже служителят да се възстанови!”, бе другият довод на адвокат Радев. Засега не е направено и разпознаване.

При ареста полицаите са били цивилни, но макар че са се легитимирали, са били нападнати. “Кой да разбере че са полицаи - единият е бил гол до кръста, с гумени ботуши, а другият с някакви опърпани дрехи”, коментираха близки на арестуваните. Наркоченгетата работели по сигнал за сделка за голямо количество хероин и затова са били под прикритие. При последвалите арести хероин не е открит, но според прокурорът вчера близо до мястото на схватката има намерено някакво количество. На този етап обаче не е ясно колко и с какво качество. Не е изяснен и въпросът защо само двамата са тръгнали да арестуват заподозрените, след като процедурата предвижда участие на повече служители, особено в такъв район.

Водещи новини

Още новини