Румен Петков съди Патрашкова за 50 000 лв. (видео)

Булфото
share

Румен Петков заведе дело в Софийския районен съд за клевета по повод на тиражирани от вестник "Галерия" твърдения. Пред журналисти той обясни, че в тъжбата по делото са изредени "лъжите на вестник "Галерия" и клеветническият характер" на някои от твърденията там.

Петков е предявил иск за 50 хил. лева, които ако получи, възнамерява да даде за благотворителност. Според него интерес от подобни клевети, от една страна, има самият Бойко Борисов, защото по този начин ще внуши, че се тресе БСП, а от друга страна - ръководството на БСП, защото посочи с пръст определен кръг от хора, които да заклейми на базата на лъжи и клевети.

На 15 януари журналистката Кристина Патрашкова, главен редактор на в. „Галерия", заяви пред Нова телевизия, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. Тя публикува и статия във вестника, озаглавена „Порция записи от Банкя показва: Бойко и Николай Гигов плащат на Първанов".

Борисов, Петков и Първанов отрекоха да са се срещали. Лидерът на ГЕРБ изпрати сигнал до прокуратурата по въпроса. Преди дни Патрашкова призна пред ДАНС, че няма записи от срещи на тримата политици.
 

Водещи новини

Още новини