9 г. затвор за таксиджията убиец от Цариградско шосе (видео+снимки)

Булфото
share

Софийски градски съд постанови 9-годишна ефективна присъда "лишаване от свобода"  за катастрофата на бул. "Цариградско шосе" в София, при която загинаха 6-годишната Елена и 25-годишната Станислава Асенова. При инцидента тежко пострадаха други 10 души. На подсъдимия Михаил Куртев бе наложена и забрана за шофиране в следващите 12 години, предаде репортер на Novini.bg

Майката на загиналото момиченце заяви, че наказанията за шофиране в нетрезво състояние трябва да са много по-строги. За нея самопризнанието на Куртев е направено, само за да избегне по-строга присъда, и той не се разкайва истински за случилото се.

Припомняме, че катастрофата стана на 10 юли 2013 година на автобусна спирка пред столичен мол. Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с несъобразена скорост и е шофирал с 1,89 промила алкохол в кръвта, констатираха тогава от полицията. Наказателният кодекс предвижда от 5 до 15 години затвор за престъпление от такъв характер, но Куртев получи по-малка присъда заради самопризнанието по-рано днес.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. 

Водещи новини

Още новини