Съдът пуска Цветанов да пътува в чужбина

Булфото
share

Софийският градски съд е отменил забраната на бившия вицепремиер Цветан Цветанов да напуска страната с мотива, че като депутат няма опасност той да се укрие, информира в. "Труд".

Прокуратурата наложи на Цветанов забраната в края на ноември, когато му повдигна трето обвинение - за присвояване на 50 000 лв. Малко след това зам.-председателят на ГЕРБ поиска прокурор Калоян Ангелов да го пусне да пътува за няколко дни до Брюксел. Обвинителят разреши. Успоредно с това Цветанов е депозирал и жалба до съда, в която настоял забраната да бъде отменена изцяло. Съдия Величка Маринкова я е уважила. Според нея Цветанов има трайна уседналост у нас - има съпруга и три деца. Освен това е трудово ангажиран като депутат.

"Постоянната му работа, освен всичко друго, го прави и обществено известна личност. Той е силно политически активен и много добре познат и зад граница", посочва Маринкова. И напомня, че и прокурор Ангелов го е пускал да излиза в чужбина. Затова тя смята, че няма опасност да се укрие. Междувременно стана ясно, че Цветанов възнамерява да присъства на молитвената закуска в Белия дом през февруари.

Водещи новини

Още новини