Спецсъдът отново отложи "Палките"

share

Делото „Палките” отново беше отложено от Специализирания съд. Това каза адвокатът на част от обвиняемите по делото Иван Главчев. Той уточни, че основна причина за отлагането на делото е отсъствието на голяма част от защитниците на пътните полицаи.

Призоваването им стана без да бъде съобразено с ангажиментите на адвокатите. „Имаше депозирани молби за отлагане, но въпреки това не бяхме уведомени, а се разходихме до София, за да може да 5 минути делото да бъде отложено за 17 февруари 2014 година. Освен това, по делото няма нищо ново. Само на обвинителния акт е сложена дата, което беше задължително да стане. Възраженията ни, по отношение на други неточности, като подсъдност, участие в организирана престъпна група и други, не са взети под внимание”, каза Главчев.

По делото „Палките” подсъдими са 10 пътни полицаи, които бяха задържани при операция на автомагистрала „Тракия” на 8 юни 2011 година. Осем от тях са от Пазарджик, двама от Пловдив. Срещу тях, са повдигнати обвинения за участие и ръководене на престъпна група и вземане на подкуп. Според обвинението, те укривали парите в полицейските палки, което даде и името на операцията по задържането им, пише "Фокус".

Водещи новини

Още новини