Тройният убиец Кънев иска отмяна на присъдата

share

Димитър Кънчев, осъден на 18 години затвор за убийството на баща си, мащехата си и 4-годишното си братче, иска да бъде съден отново, пише "Труд".

32-годишният мъж, който влезе в затвора, след като делото му се точи по съдебните инстанции цели 16 години, сега твърди, че е осъден с "негодни" доказателства. Това е един от мотивите, които Кънчев посочил в молбата си за възобновяване на процеса. Върховният касационен съд ще се произнесе по нея на 9 октомври.

Телата на семейство Кънчеви бяха открити в семейния им мезонет в столичния кв. "Гео Милев" на 2 март 1997 г. Сигнал за убийството подава именно Димитър, който тогава е едва 17-годишен. Малко след това прави пълни самопризнания. Половин година по-късно Димитър се отрича от тях. Твърди, че били изтръгнати с упойващо вещество, тъй като в полицията му била сложена инжекция с диазепам, пише още вестникът.

Следва дългогодишна съдебна сага. В крайна сметка през май 2011 г. Димитър за първи път чува осъдителна присъда. Софийският апелативен съд го осъжда на 18 години затвор. През пролетта ВКС потвърди присъдата и Димитър влезе в затвора.

В молбата си до ВКС сега той обаче настояваприсъдата му да бъде отменена, а делото срещу него да се гледа отново. Адвокатът му Слави Димитров е посочил, че апелативният съд и ВКС са допуснали ред нарушения.

Водещи новини

Още новини