Съдът решава днес за екстрадицията в САЩ на Гергана Червенкова

share

Броени часове преди Софийският апелативен съд да се произнесе окончателно по делото за екстрадиция в Съединените щати на българката Гергана Червенкова, нейни близки и приятели се събраха на протест пред Съдебната палата, съобщи Нова телевизия.

35-годишната българка е обвинена за участие в схема за търговия с медикаменти и наркотични вещества по интернет. Ако бъде призната за виновна, може да лежи 60 години в американски затвор.

Според обвинението в периода 2010-2012 г., Червенкова с помощта на други американски лекари, фармацевти и уебадминистратори, е продавала болкоуспокояващи без рецепта по интернет. Тя беше задържана през ноември 2012 г. след издадена европейска заповед за арест, а в началото на юли беше освободена срещу парична гаранция. Червенкова, която е майка на две деца, твърди, че е невинна.

Пред Нова телевизия Червенкова заяви, че документите, които нашият съд е поискал от САЩ са пристигнали. Тя поясни, че само един от тях не е дошъл. По думите й, в дошлите документи няма обвинения срещу нея.

"Надяваме се да има възможност за отлагане на делото, за да докажем в САЩ невинността ми", заяви тя. По думите й, целта е това да стане преди екстрадицията й в Щатите.

Водещи новини

Още новини