Осъдиха ученици на общественополезен труд

share

Тримата ученици, които през октомври миналата година "взривиха" социалните мрежи с публикувани снимки, на които се гаврят с портрети на велики българи, бяха осъдени.

Районният съд в Добрич наложи на Реджеб Валентинов, Васви Ерол и Али Демир наказание пробация с три пробационни мерки. Освен това, всеки от тримата ще положи 120 часа общественополезен труд в рамките на една година.

Тримата са признати за виновни в това, че бяха обвинени да това, че на 19 октомври миналата година в сградата на Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Васви, Реджеб и Али са се признали за виновни и са поискали да се приеме от съда постигнатото с прокуратурата споразумение. След като го е одобрил, съдът ги е осъдил на пробация с три пробационни мерки. За шест месеца те ще имат задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и ще трябва да положат 120 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Тримата бяха наказани от Педагогическия съвет на гимназията с преминаване в самостоятелна форма на обучение. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич наказа през ноември Али и Васви, които са от Добрич, да положат по 40 часа труд в полза на обществото.

Водещи новини

Още новини