Правосъдният министър: Недоверието в съдебната система се преодолява с диалог

share

Реакцията на прокуратурата по сигнала за незаконните СРС-та беше напълно по закона. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на правосъдието в служебното правителство Драгомир Йорданов.

Въпросът за доверието в съдебната система е голям и опира и до степента на познаване на системата от обществото и защо тя е важна в ролята си да защитава конституционните права и свободите на българските граждани. Недоверието се преодолява с познание и с диалог. Бързи и спешни мерки сега създават усещането за паника. Ролята на служебния министър е да движи тези процеси, които са започнати и могат примерно да бъдат завършени до края на годината. Един от тези процеси е въвеждането на електронното правосъдие, уточни министърът. Да не забравяме, че правосъдието е човешка дейност. Човешко е да се греши, каза той. Работата по новия Наказателен кодекс продължава. Това е една от основните задачи на служебния кабинет. Работната група работи в ускорени темпове, посочи Йорданов.

Правосъдният министър каза, че обществото е разделено в мнението си за въвеждане на смъртното наказание. По думите му, то не бива да се превръща във форма на отмъщение. Йорданов припомни, че и международните тенденции са в тази насока.

Водещи новини

Още новини