Удариха с 5 000 лв. глоба шефа на "Градски транспорт" в Пловдив

share

Глоба от 5000 лева трябва да плати собственикът на “Градски транспорт” АД Ангел Батаклиев заради забавеното плащане на заплати на работниците, пише Марица.

Районен съд потвърди наказателното постановление от 2 юли 2012 г., издадено от Областната инспекция по труда. Проверката е била по ведомости от януари 2012 г. , при което е установено, че изплатените възнаграждения са в по-малък размер от задължителните по Кодекса на труда 60 процента.

Фирмата на Ангел Батаклиев “Трансити”, чрез която беше приватизирано общинското дружество “Градски транспорт”, е изгубила в съда и частичен иск за 300 000 лева против общината за претърпени загуби и ползи, каза шефът на общинските юристи Илиан Иванов. Решението е на Апелативен съд. Целият иск е за 10 млн. лева щети заради липсващи автобуси, тролейбуси и части от контактната мрежа. Те са били включени в приватизационния договор, но ги нямало в наличност.

И двете съдебни решения ще бъдат обжалвани, заяви Ангел Батаклиев. Ако не успеем да си защитим правата, ще продължим съдебните процедури в Страсбург, защото линиите от “Градски транспорт” бяха отнети по бандитски начин, коментира собственикът.

Защо, след като ни отнеха бизнеса, тролейбусните жици престанаха да падат, попита той. Първата авария е станала на 15 юни миналата година, точно на тази дата е регистрирана фирмата на Петко Ангелов, на която по-късно са дадени две от нашите линии, каза Батаклиев. Твърде много станаха съвпаденията, допълни иронично той.

Водещи новини

Още новини