Оставиха в ареста убиеца на 16 - годишния Велин (видео)

share

Състав на Софийски градски съд остави в ареста задържания за убийството на 16-годишния Велин.

Прокурорът по делото заяви, че на Петко Еленков трябва да бъде наложена най - тежката мярката. За деянието, което е извършил по закон Еленков трябва да лежи в затвора между 15 и 20 години. От прокуратурата обясниха, че  след като е стрелял охранителят се е прибрал вкъщи и е задържан по - късно, което дава предпоставки да се мисли, че той може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Въпросният охранител също така е трябвало да използва оръжие с гумени патрони, а не с боеприпаси.

Според свидетелите Камен Янков и Спас Каменов, които са били на мястото на инцидента, охранителят не е произвел никакъв предупредителен изстрел, нито устно е отправил предупреждение, а направо е открил стрелба.

Прокуратурата съобщи, че в тялото на Велин са открити 33 броя сачми, номер 9.

Адвокатът на обвиняемия  обори тезата на прокуратурата. Той поясни,  че няма нито една експертиза, според която Петко Еленков да е стрелял. Адвокатът му подчерта, че това, че той не е бил на мястото на престъплението, не означава, че е бягал. Защитата на обвиняемия заяви също, че има разминавания в показанията на свидетелите, според които убиецът е бил с мустаци.

Еленков от своя страна каза само: "Присъединявам се към думите на моя адвокат. Нямам какво друго да допълня."

Съдът  постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за охранителя Петко Еленков.

Той бе изведен от залата със засилена охрана. Излизането му бе съпътствано от викове "убиец" от ромите, които от сутринта очакваха в Съдебната палата  решението на съда.

Водещи новини

Още новини