Разрешиха на един от "Наглите" да напусне страната - ще лети с парапланер в Сърбия

Булфото
share

Славчев беше освободен от съда през миналата година срещу парична гаранция от 5000 лева.

Остана обаче забраната той да напуска страната. СГС уважи искането му да пътува до Сърбия, за да участва в състезание в периода от 10 до 20 август.

Състезанието по парапланеризъм ще се проведе от 14 до 19 август над планините Голия и Копаоник.

Други трима от групата за отвличания поискаха да излязат от ареста. Даниел Димитров - Релето, Радослав Лебешковски и Павел Петков – Пелтека поискаха да им бъде наложена по-леката мярка за неотклонение „домашен арест”.

Защитникът на Петков – Илиян Василев смята, че по отношение на неговия подзащитен се осъществява нарушение на основни негови права, тъй като той е болен от хепатит C, но не се лекува и не му е предписана медикаментозна терапия. Адвокатът смята, че вирусолози и гастроентеролози трябва да кажат какво е състоянието на Павел Петков, тъй като е убеден, че с подсъдимия се „извършва медицински експеримент”.

Петков пък отбеляза, че в затвора не могат да се грижат за него. Даниел Димитров поиска да излезе от ареста, заради възпалителния процес в устата му, както и липсата на лицево-челюстен хирург на мястото, където той е лишен от свобода.

Съдът обаче остави в ареста Релето и Пелтека и освободи под домашен арест Лебешковски. Председателят на съдебния състав съдия Виолета Магдалинчева отбелязва, че приетата медицинска експертиза по отношение на Петков не е установила заболяване, което да предполага ежедневен лекарски контрол.

Според съда мярката на Петков не трябва да се промени поради опасността той да извърши друго престъпление. Съдът прие Релето да бъде прегледан във ВМА във връзка с проблемите със зъбите му.

За Радослав Лебешковски се отбеляза, че от момента на задържането му до днес са минали повече от 18 месеца, както и че той има чисто съдебно минало.

Водещи новини

Още новини