Родителите на жестоко убитата Женя от Варна искат 200 000 лв. кръвнина

Булфото
share

Делото за убийството на 21 –годишната Женя Тодорова, извършено с чудовищна жестокост миналата есен, влиза в петък във Варненския окръжен съд.

Подсъдими са лелята на момичето –Светла Тодорова и извършителят на поръчаната от нея екзекуция –Петър Ангелов наръгал 77 пъти невинната си жертва с нож и химикал.  Жени издъхнала бавно и мъчително от раните си и огромната кръвозагуба.

200 000 лева кръвнина искат родителите на момичето, конституирани като частни обвинители по делото. За мен живот вече няма и не пари, а  правосъдие чакам – най-тежката доживотна присъда без право на замяна за Светла, каза покрусеният баща Венцислав Тодоров. И отново повтори заканата си, че в противен случай сам ще я убие. Той отказва да нарече сестра жената, поръчала жестоката екзекуция на единственото му дете във фаталната нощ на 27 септември м.г. В стаята на момичето в приземния етаж на фамилната къща на ул.”Лоза” още стоят незаличени кървавите следи от касапницата.Най-много пролята кръв имаше на леглото и на земята до вратата, където е изпълзяла Жени и е издъхнала, връща лентата назад  бащата в преживения ад сутринта, когато я открива мъртва.

Цялата стая в розово поискало момичето, когато за първи път след толкова години я отделили самостоятелно да живее.Точно заради тези 30 квадрата, в които леля й Светла искала да си направи механа, Женя е станала жертва. Според показания на свидетели племенницата й я дразнела с това дори, че живее.Тя се надявала, че като затрие нея, родителите й ще умрат и ще сложи ръка на цялата къща. Според завещанието на родителите на Венцислав и сестра му Светла, след тяхната смърт двамата наследяват по ½ част от общия имот. Според бащата Светла е планира цялото убийство много отдавна заради таената омраза и завист. Тя посветила в пъклените си намерения голямата си дъщеря Даниела и нейния приятел Петър, наркозависим и безпаричен. С него спазарила убийството за 2000 лева, като след извършването му броила капаро от 500 лева, според обвинителния акт, който е 30 страници.

Според свидетелските показания дъщерята на Светла е знаела предварително за убийството, но  не  и кога трябва да бъде извършено.На делото са призовани 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство. Двете малки деца на Светла –Станимира и Ивайло, живеят сега при баща си Данаил Йорданов в къщата на неговите родители.Преди две седмици той е идвал с кварталния полицай да вземе багаж от дома на ул.Лоза”. Няма връщане за тях повече тук, категоричен е бащата на Женя. Ако дойдат, ще заключаДаниела и татко й в стаята ,където погубиха дъщеря ми ,ще ги държа часове наред вътре, а отвън ще пазя с брадвата, казва той.

Извършителят на мократа поръчка Петър в същия ден ,когато Жени е намерена мъртва ,се е появил и питал дори телевизионните оператори и репортери отвън какво се случва тук. Убиецът, както е по филмите се върнал на мястото на престъплението, твърди бащата Венцислав.Той силно се притеснява силно за състоянието на съпругата си Ренета и как ще издържи по време на процеса.

Майката на момичето се е стопила с 20 килограма след нейната тежка смърт. За първи път оттогава родителите ще се видят в съда очи в очи с убийцата Светла.

Водещи новини

Още новини