Шулева отхвърли обвиненията срещу нея

Булфото
share

Тя е подсъдима за това, че е назначила на ръководен пост в икономическото ведомство Павел Павлов, който не е имал нужната квалификация за позицията.

Процесът се води от Софийския градски съд при закрити врата. Допускат се само хора от конкретен списък срещу лична карта, съобщи Дарик.

През 2006 г. Павлов беше задържан след зрелищна акция и обвинен във взимане на подкуп. В хода на разследването срещу него той се прочу с фразата: "Пари се правят со пари и со дупе".

На шефския пост в дирекция "Информационно и комуникационно осигуряване" в Министерството на икономиката той е бил назначен именно от Шулева. Защо чак сега тя застава пред съда за назначение, направено преди години, не е ясно.

Самата Шулева определи делото като пълна глупост и губене на време. "Всичката Мара втасала, само това липсвало. Предполагам сте информирани, че всяка корупция в България е преборена, че сме справили с битова, с организирана престъпност и в момента дойде ред да съдят министри за назначения. Защото това дело е секретно, аз не знам. Няма нищо секретно, което да касае този казус. Попитайте органите, които предявяват обвинението с какво се занимават 7 години, какви разследвания правят, защо делото е секретно", заяви тя.

Водещи новини

Още новини