Прокурор: Енимехмедов е лице с висока обществена опасност

share

Не мога да изнасям факти и доказателства от разпити на свидетели, това е правомощие единствено на наблюдаващия прокурор, това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Октай Енимехмедов - Илиян Точев, по отношение на свидетелските показания, които бяха приети от съда като доказателства по делото.

Води се разследване във всички насоки. Всяко едно деяние, което се извършва публично, носи висока степен на обществена опасност, обясни той. По думите на прокурора - Енимехмедов е лице с висока обществена опасност и това може да се установи от предходните му престъпления.

„Той има многообразна престъпна дейност в миналото, с влезли в сила съдебни актове. Трябва да се защитава общественият интерес пред личния”, посочи прокурор Точев.

„Прокуратурата има намерение да извърши следствен експеримент, след което да се назначи разширена съдебно-техническа, фотографска, балистична и медицинска експертиза, която да отговори на въпросите, свързани с оръжието”, каза още той. Точев обясни, че няма информация дали Октай Енимехмедов е подал жалба срещу делегатите на конференцията на ДПС, които му нанесоха побой.

„Не оставайте с грешно впечатление, че не се разследва и в тази насока, следва да се изяснява поведението на лицата и фактите”, посочи още прокурорът.

Водещи новини

Още новини