Прокуратурата: ТВ + е водила двойно счетоводство (видео)

share

През месец декември 2012 година е получен сигнал в СДВР за извършване на престъпления от общ характер, заяви говорителят на СГП Румяна Арнаудова във връзка с днешната акция на икономическа полиция в ТВ +, предаде репортер на novini.bg.

На 3 януари СГП е завела досъдебно производство срещу неизвестен извършител и е извършен разпит на свидетел пред съдия за данъчни престъпления. Името на свидетеля не може да бъде разкрито от съображения за сигурност.

След като съдът е дал разрешение за извършване на обиска, той днес е осъществен. Основното обвинение е за воденето на така нар. двойно счетоводство. Служителите са имали трудови договори, върху които са се разписвали за дадени трудови възнаграждение, но са получавали и пари на ръка. По този начин се е избягвало плащането на данъци, припомни Арнаудова.

На този етап е много рано да се каже дали е използван нелегален софтуер, поясни още тя. Арнаудова е категорична, че  сигналът не може да бъде свързан по никакъв начин с Булсатком, а това е проверка на БГ САТ.

Румяна Арнаудова съобщи също така, че няма информация, че по време на раздаването на пликовете е нахлула икономическа полиция в офисите на ТВ +. Тя отрече също така да има и арестувани журналисти.

Водещи новини

Още новини