Осъдиха врачански селянин заплашвал съседа си, че ще изнасили жена му

share

Мъж от врачанско село отнесе пробация за заплаха на съседа си, че ще насили жена му пред него, пише местният „Конкурент”. Наказателното дело приключи със споразумение, след като подсъдимият и неговата защита поискаха да сключат сделка с прокуратурата и скандалджията да признае изцяло вината си.

Магистратите от врачанския районен съд одобриха спогодбата. Съдът наложи наказанието за срок от 1 година и 8 месеца. Освен че ще трябва да се среща с пробационен служител и да полага подписа си 3 пъти седмично, осъденият И.Й. ще трябва да полага и обществено полезен труд в продължение на 200 часа за срок от една календарна година, пише в решението на съдебния състав.

Екшънът се разиграл през средата на миналото лято. Пред магистратите И.Й. призна, че хванал земеделска коса в ръката си и тръгнал да заплашва съседа си Д.А. Озверелият мъж крещял пред дома на комшията „Ей, педераст, излизай да те заколя!”, „Тая вечер ще пребия човек у вас, а утре ще е*а жена ти пред теб!”. На обидите станали свидетели съпругата и внуците на съседа, техни роднини и други жители от врачанското село. Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Не е ясна каква е причината за избухналата внезапно агресия. Възможно е да е било под въздействие на алкохол, предполагат свидетели.

Водещи новини

Още новини