Съдят врачка за черна магия

Булфото
share

Темида подпука врачките. Шаманка от Кюстендил се разследва за измама с черна магия. Безпрецедентното за региона дело се върти от няколко месеца в съдебните зали, пише "Стандарт". Първоначално то бе прекратено, но след обжалване, се връща за търсене на нови доказателства за вина.

Местната баячка В.К. е обвинена в мошеничество, след като оскубала с близо 1 500 лева клиентка. Закъсала със серия от злополучни случки, Людмила Зарева отишла при шаманката за помощ миналото лято. След като й гледала, екстрасенската обявила, че има сериозни здравословни проблеми й е направена черна магия. Предложила си услугите да я развали и да проведе лечение срещу солидно заплащане. Клетницата събрала всичките си налични пари и злато и ги предала на „спасителката“. Услугата й струвала точно 1 459 лева, но резултат не последвал.

После жената хукнала по доктори и се оказало, че е напълно здрава. Ядосана тя подала сигнал до прокуратурата. Стъписани от нетрадиционното дознание, ченгетата не успели да открият достатъчно доказателства за вина. Според магистратите от окръжен съд обаче има налице престъпление и затова върнаха делото за доразследване, за да се подплати с повече данни, въпреки че по принцип е трудно доказуемо. Ако врачката бъде призната за виновна, я очаква затвор до 6 години.

Водещи новини

Още новини