Трима лекари ще решават излиза ли Алексей Петров от ареста

Булфото
share

Трима медици ще решат дали Алексей Петров да излезе от ареста. След близо 6 часа заседание по делото "Октопод" съдия Румяна Ченалова прецени, че трябва да се назначи медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия, пише "Стандарт Нюз".

До 13 декември лекарите трябва да кажат какъв е характерът на заболяването му и дали може да се лекува в болницата към Софийския затвор. В момента Петров, в условията на арест, е на рехабилитация в Банкя. След 8 месеца зад решетките адвокатите му настояха той да бъде освободен. Доводите им освен здравословното състояние включват и работата на прокуратурата. Според защитата за тези месеци от обвинението не са свършили нищо. Петров бе върнат в килията, след като ключовият свидетел Пламен Устинов обяви, че в Тетевен е бил заплашван да смени показанията си.

Съдия Ченалова изиска незабавно от тетевенската прокуратура да изпратят всички материали по досъдебното производство. До 11 април 2013 г. делото "Октопод" трябва да е на финала. Дотогава се очаква да бъдат разпитани всички свидетели. Софийският градски съд назначи поредица от дати за заседания от януари до април.

Водещи новини

Още новини