Оправдаха българските моряци от кораба "Ина"

share

Петима от българските моряци от кораба „Ина", обвинени от гръцките власти в участие в организирана престъпна група за контрабанда на цигари, са освободени повече от година и половина след задържането им.

Днес съдът в град Нафплио гледа делото срещу задържаните български моряци. Присъди са получили капитанът на кораба от Русия и старши помощник-капитанът Недялко Петров.

Междувременно стана ясно, че соченият за собственик на кораба - Георги Мишков, е арестуван и отведен с белезници в съдебната зала.
До ареста му се стигна, след като българи от гръцката общност в града са сигнализирали, че той е в страната, а тамошните власти издали заповед за задържането му.

Корабът "Ина" бе задържан от гръцките власти на 22 юни миналата година. На борда са открити 4 хиляди мастербокса недекларирани цигари. От тогава в затвора в Нафплио лежат капитанът Валентин Боргояков, който е руски гражданин, и помощник-капитанът Недялко Петров.

При задържането "Ина" плава под флага на Коморските острови. За негови собственици са сочени българите Георги Мишков и Станчо Вълчев.

Водещи новини

Още новини