Изправят пред съда трима цигани пребили до смърт 24-годишен българин

share

Кажи им да спрат да ме бият. Умирам, моли се 24-годишният Борислав Райнов. От главата му шурти кръв, цялото му тяло е помляно от бой. Той лежи проснат насред двора на свой приятел, заобиколен от група роми. Озверели, те го налагат кой където свари, пише 24 часа.

Младият мъж бе жестоко убит преди две години и четири месеца в жк "Овча купел". Те му се нахвърлили, след като той се отзовал на помощ на свой приятел, който имал конфликт с местната циганска общност заради имот.

Днес пред съда ще се изправят трима от обвинените за смъртта му - 21-годишният Траян Георгиев, Здравко Димитров, на 28 г., и 41-годишният Трайко Филипов. Четвъртият обвиняем, Славчо Димитров, се самоуби в килията на 31 януари 2011 г.

Според прокуратурата те са ликвидирали Борислав Райнов с особена жестокост. Удряли са го по главата и цялото тяло с винкел, дървета, камъни, част от дървена дограма на прозорец, дръжка от лопата в главата и по цялото тяло. От първия до последния удар Райнов е изпитвал болки и страдания, сочи обвинителният акт.

Водещи новини

Още новини