Румен Петков: Французите може да са били на селски туризъм в Коиловци

share

Държавата реагира изключително неадекватно по случая в Коиловци. Имаше незаконно влизане на наша територия, имам информация, че французите са били с фалшиви документи, а освен това са пренасяли морфин - т.е. налице са три престъпления.

Това заяви в предаването на Нова телевизия "Всяка неделя" депутатът от БСП Румен Петков във връзка със скандала с битите от трима българи в плевенското село Коиловци французи, за които френско издание изнесе данни, че са военни разузнавачи на учение.

"Ако е имало предварителна уговорка за учения, е трябвало районът да бъде обезопасен. Какво означава трима български граждани да излязат и да ги опердашат? "Туристите-любители на екстремните спортове" не са се подчинили на заповед на представител на българските правоохранителни органи. Трябва да се провери и дали са били издирвани от българската прокуратура. Имам основания да твърдя, че петимата французи са отведени от плевенската болница на честна дума, без да са представени необходимите документи. Франция показа, че се грижи за гражданите си, но на нас случката показва, че държавата ни е разграден двор. Нали разбирате, че няма как вятърът да е духал парашутистите 48 километра", добави той.

"Поставил съм съответните въпроси към ресорните министри и главния прокурор. Може би трябва да попитам и земеделския министър Мирослав Найденов дали французите не са били на селски туризъм, след като вътрешният министър Цветан Цветанов твърди, че са туристи. Случаят трябва да бъде изчистен", категоричен бе депутатът от левицата.

Кметът на Коиловци разказа, че французите опитали да прегазят с джипа тримата българи, след което спрели и започнала схватката, завършила безславно за чужденците.

Водещи новини

Още новини