ГЕРБ: Анонимният сигнал опорочи избора на Венета Марковска

share

Този, който предизвиква разходите за производството на ток от фотоволтици, а не крайният потребител трябва да ги плаща. Увеличението от юли се дължеше на не добре направения закон, който променихме, заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Създадохме комисия за надзор на ДКЕВР, за да има повече прозрачност при определяне цените на тока, защото е имало куриозни случаи, като например печатни грешки в някои от документите, което може да се отрази на цената на тока.

Той коментира и скандала покрай назначението на Венета Марковска за конституционен съдия, която е обвинявана в търговия с влияние и корупция. "Винаги подхождаме сериозно, изборът на конституционен съдия не прави изключение. Изборът обаче винаги може да бъде опорочен от анонимен сигнал", каза Главчев. По думите му, тъй като сигналът е анонимен, не е имало как да се провери преди избора, а не постфактум, както всъщност ще се прави сега. Заради заплахата от страна на ЕК, че може да изготви нов междинен доклад заради случая, Венета Марковска бе изслушана вчера в правната комисия в парламента, след като вече бе избрана за член на Конституционния съд.

Водещи новини

Още новини