Николай Цонев: Делата срещу мен бяха поръчани от правителството

share

Петьо Петров търси съдията Петър Сантиров и казва, че той е следовател по дело срещу Цонев и може да помогне за разрешаването на казуса. След това те търсят контакт с мен, но не успяват. Това разказа Николай Цонев, който за пореден път беше оправдан от съда по заведените срещу него дела.

От общо четири дела, две са приключени окончателно с оправдателни присъди, а при останалите две Цонев е чул „невинен“ на първа инстанция. Аз съм следен и подслушван, нито има СРС-та за мен, няма нито преки и косвени доказателства за моя вина. Единственото обвинение срещу мен е, че съм дал пари на Тенчо Попов в неговия офис, каза Цонев.

Петьо Петров се появява изненадващо като следовател по делото, тъй като първоначално е назначен друг и единствената функция е да иска пари и да направи провокация, разкри бившият военен министър. Той каза, че няма да търси отговорност от следователя, а от прокуратурата. По делото за ареста в Страсбург все още няма движение, уточни Цонев. Според него това е поръчка на изпълнителната власт, а прокуратурата само обслужва тази поръчка. Цонев обаче отказа да каже кой стои зад постановката, въпреки че има предположения.
Той цитира и данни от 11 май 2011 г., когато на кръгла маса на МВР посветена на полицейското насилие е съобщено, че с мярка за неотклонение задържане за 24 часа са арестувани 54 824 души. Точно след три седмици по-късно Цветан Цветанов каза, че криминалния контингент наброява 1977. Какви хора са останалите 52 000 души, попита Цонев и обясни разминаването с машина за полицейски репресии.

Водещи новини

Още новини