Фидосова: Другарите не са искали да строят Белене, а да източат парите

share

Идеите и намерянията на БСП са разгадани не само от нас, ами и от всички българи. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова по повеод инициативата на БСП за провеждането на референдум за АЕЦ Белене.

И ако нервите на колегите от БСП бяха издържали докрай в правната комисия, щяха да разберат, че техния въпрос беше подложен на гласуване. Ние уважаваме инициативата на гражданите, макар че процент от подписалите се за референдум са били изманипулирани, зави Фидосова в отговор на декларацията на БСП, прочетена от Янаки Стоилов.

ГЕРБ е твърдо и категорично за провеждане на референдума. Другарят Станишев и вие не искате да правите референдум, защото умишлено включихте текста за проект, площадка Белене, каза Фидосова като се обърна към депутатите от БСП. „Вместо да се скриете и да си посипете главата с пепел, да кажете, че сте сбъркали, вие продължавате”, каза тя.

„Няма да допуснем да манипулирате повече хората и да опорочавате референдума и ще направим всичко възможно той да се проведе при правилно зададен въпрос”, каза Искра Фидосова. По думите й за толкова години АЕЦ Белене не е бил построен, защото не е било в интерес на "другарите", в тесен интерес е било да източат парите.

По време на цялото изказване на Фидосова в залата имаше коментари от опозицията. Тя призова гражданите да не се подвеждат и да се информират в детайли, за да гласуват информирано. Депутатът от Коалиция за България Мая Манолова възрази срещу начина на водене от председателстващия НС Анастас Анастасов. „Вие допуснахте г-жа Искра Кюри да се гаври с българските граждани. Депутатите от правната комисия по един мошенически начин подмениха въпроса за референдума. Вие позволихте Фидосова да словоблудства в парламента и да го превърне в зоопарк”, каза Манолова.

Водещи новини

Още новини