Социолозите пак се хванаха за гушите заради ГЕРБ и БСП

share

Социологическото изследване, което показва едва 0,1% между ГЕРБ и БСП е направено професионално и покрива всички стандарти. Това каза шефът на „Медиана“ Кольо Колев. Според това проучване ако изборите са проведени днес резултатите ще бъдат 20,7% за ГЕРБ и 20,6 % за БСП.

Изследването е правено на шести октомври и отчита промяната на нагласите свързани с определянето на размера на пенсиите, както и минималните заплати по региони. Освен това се отчитат и настроенията по казуса „тука има-тука нема“ за АЕЦ „Белене“, обясни Колев. Сергей Станишев освен това беше избран за президент на ПЕС и това сериозно повлия на избирателите, смята Колев. Той обясни разликите с проучването на Мира Радева с факта, че хората я разпознават като част от властта. Така си се определила, обърна се към колежката си Колев.

Нашата агенция съветваше Иван Костов през цялото управление, но казахме че партия на Симеон Сакскобургготски може да се изравни с останалите партии още преди той да заговори за завръщане в България, отговори Радева. ГЕРБ постигнаха най-високия си изборен резултат през 2011г., както ние предвидихме, въпреки атаките от Боряна Димитрова и Кольо Колев, каза Радева. Подобни разговори петнят името на социологията, убедена е социоложката и категорично отхвърли идеята че прави удобни за властта изследвания. Според нейното проучване разликата между ГЕРБ и БСП е малко над 11% в полза на управляващата партия. Според Алфа Рисърч и Галъп разликата е пет-шест процента, каза Радева. Това обаче е в рамките на статистическата грешка заради начина, по който е направен въпросника. Факт е, че през последните месеци доверието към ГЕРБ ерозира, констатира Колев.

Водещи новини

Още новини