Кръчмари срещу Закона за пушенето (видео)

share

Надяваме се нашият апел да бъде чут и да се вземе някакво решения по въпроса. 85% от клиентите в заведенията са пушачи, мисля, че трябва да помислим и за тях. Около това мнение са обединени собствениците на заведенията по въпроса за забраната за пушенето от гражданска инициатива "България без дим" на пресконференция днес на тема "Забраната за пушене в действие: граждански сигнали и обществена подкрепа".

Според тях те са принудени индиректкно да съкращават работни места. Те искат ясно да се разбере, че подкрепят балансираната законовоа уредба, която дава еднакви права и на пушачи, и на непушачи. Те искат както досега - залите да са разделени за пушачи и непушачи.

Става въпрос за един бизнес, който скоро ще изчезне, след като вече сме изправени пред стената. Бизнесът умира. Тежката криза в провинцията е много тежка. Човек не може да си изхрани семейството, затова си купува кутия цигари и най-долнопробната ракия. Това прави човекът в провинцията. Преуспелият човек в града си купува пура, пали си я и по този начин върви напред, каза собственик на заведение.

Между 30-35% процента е паднал оборота на заведенията, работят пълноценно само тези, които имат градини. Собствениците на заведения прогнозират, че зимата ще падне още повече, просто никой няма да влиза в тях. Така ще фалират заведения и хора от персонала ще останат без работа.

Водещи новини

Още новини