Гласуваме на референдума за АЕЦ "Белене" по електронен път

share

Може да тестваме референдумът за АЕЦ "Белене" да се направи по електронен път. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

Премиерът се мотивира с националното преброяване, което е било направено по електронен път и около 80% от българите са гласували по този начин. Електронното преброяване не е струвало на държавата никакви пари. „Защо и сега да не го тестваме. Впоследствие ще ни върши работа и за избори, и за други такива въпроси, които ще се решават. Това е една пряка демокрация”, заяви премиерът. По думите на Борисов не би трябвало референдумът да се гласува по време на изборите.

Референдумът трябва да се проведе сега. „Тук въпросът е чисто експертен. Вие и аз, като данъкоплатци, когато отидем да сложим „да” или „не” за АЕЦ „Белене”, трябва да знаете - 22 млрд. лева, откъде ще се вземат, след това - дали това няма да повлияе на бюджетите, и откъде ще се задължи държавата. Така че, за да го чуят това българите, първо трябва да има много сериозен експертен дебат и съответно Станишев да ни каже, защо към него време не го е подписал, защитавайки българските интереси. Аз аплодирам това негово изказване, но сега да каже и края – кои са били другите интереси”, заяви Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини