Плевнелиев избра студентите от Харвард, за да издаде тайната си за успех

share

Президентът Росен Плевнелиев избра студентите от университета Харвард, за да издаде тайната на личната си рецепта за успешна политическа кариера.

В Бостън Плевнелиев откри и изложба, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, предаде БНТ.

Възпитаниците на най-стария и прочут университет в Америка Росен Плевнелиев нарече бъдещите млади световни лидери. Разказа им откровено за пътя, който е изминал от успешен мениджър до министър и държавен глава. Изброи 8-те си лични правила за успешен бизнес, които е пренесъл в президентската администрация и които нарече меню за политици.

"Имайте приоритети, винаги мислете дългосрочно, изграждайте доверие, не превръщайте харченето на публични пари в цел, а в инструмент. Имайте инициативи и не обещавайте много", заяви Плевнелиев.

Росен Плевнелиев отново посочи пред студентите, че най-важното, за да се развиваш, е да имаш план, но и да вярваш в този план. На младите български студенти Плевнелиев каза, че са добре дошли в неговата администрация със своите инициативи и идеи.
По-късно в университета президентът откри изложба, посветена на съдбата на евреите в България по време на Холокоста и спасяването на българските евреи през Втората световна война.
 

Водещи новини

Още новини