БСП пита: Кой прави социологически проучвания с парите на данъкоплатците?

share

"До сряда председателят на парламента Цецка Цачева да възложи на НЦИОМ да даде пълен отчет за това какви проучвания са направени в рамките на този мандат, кой ги е поръчал и кой ги е ползвал", поиска депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

Искането му е във връзка с излезли в публичното пространство проучвания на общественото мнение относно различни политически сили, включително за БСП.

„Не искам да си представя, че с пари на Народното събрание, респективно на данъкоплатеца, някоя политическа партия, вероятно управляваща, е поръчвала изследвания на своите опоненти”, заяви Кутев.

„Факт е, че са правени проучвания, които са специфични за БСП, включително отношението към 48-я конгрес на БСП, с лицата на левицата и как те се ориентират - специфични неща за БСП. С пари на Народното събрание се правят тези изследвания. Не ми е известно ръководството на БСП да е ползвало резултатите от тези изследвания, още по-малко ми е известно да е давало поръчка за тяхното провеждане. За мен е важно да разбера кой с парите на Народното събрание е платил тези изследвания и защо”, посочи депутатът.

Водещи новини

Още новини