Костов нападна Росен Плевнелиев

share

Лидерът на ДСБ Иван Костов обвини в отворено писмо президента Росен Плевнелиев - в опит да реабилитира "комунистическата диктатура на Тодор Живков".

От ДСБ реагираха остро срещу президента Росен Плевнелиев по повод изказването му пред немското издание "Дер Щандарт" за приватизацията в България. Президентът заяви пред немския таблоид, че "ние извършихме най-лошата приватизация в цяла Европа – активи за 30 млрд. евро ние продадохме само 3 млрд. евро" и "чешкото правителство остави държавните предприятия да работят и започва да им търси стратегически инвеститори".

Тъмносините смятат, че приватизацията е най-голямата и най-съществена политическа промяна, която е извършвана някога в България. Тя е основното, безалтернативно средство за модернизацията на българското общество и икономика, подчерта Радан Кънев, заместник-председател на партията.

Той добави, че подобна атака от страна на президента представлява реабилитация на "живковия" режим и саботаж на усилията на българската държава към разумна и справедлива пазарна икономика и демокрация.

"Да се дават такива твърдения именно от президента означава вземане на политическа страна от най-високия държавен пост в България", посочи от своя страна Димитър Бъчваров.

В управляващата партия строят натрапчивите отзиви – да отнемат бизнеси и да ги превръщат в в партиен бизнес. Зад действията на управляващите все по-ясно личи едно неуважение към частната собственост, смятат от партията на Костов.
 

Водещи новини

Още новини