Маргарита Попова: Успехът на всеки регион допринася за напредъка на България

share

"Благоевград има потенциал да се превърне в университетски център на Балканите и градът разполага с необходимата база.

Изграждането на изследователски центрове към университетите може да се превърне в първата стъпка към привличането на повече млади хора от региона на Югоизточна Европа, които, вярвам, ще бъдат добри посланици на България в бъдеще", заяви пред журналисти в Благоевград вицепрезидентът Маргарита Попова, която се срещна днес с кмета и областния управител на града.

Вицепрезидентът посети Благоевград по повод Международната научна конференция "Четвърт хилядолетие „История славянобългарска". Форумът се провежда в рамките на кампанията под патронажа на държавния глава за отбелязването на 250-годишнината от написването на „История славянобългарска".

"Президентската институция ще продължи да се интересува и да подкрепя местните власти при разрешаването на техните проблеми, а успехът на всяка област и регион допринасят за напредъка на България", подчерта вицепрезидентът пред представителите на медиите.

Маргарита Попова и ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски" проф. Иван Мирчев поднесоха цветя пред паметника на патрона на университета. По-късно вицепрезидентът се срещна с ръководство на Югозападния университет и приветства участниците в Международната научна конференция "Четвърт хилядолетие „История славянобългарска".

Водещи новини

Още новини