Московски: България е остров на стабилност

share

България е един остров на стабилност в този момент. По всички показатели се движим много добре, инвеститорите усещат сигурност. Това заяви транспортния министър Ивайло Московски в ефира на БНТ след края на двудневната си работна визита в Австрия.

Най - атрактивни за австрийските инвеститори са всички пристанища по река Дунав, те имат много опит и експерти в тази област. Също така им е интересна Черноморската икономическа зона, заяви още той.

Запитан дали има интерес за концесията на летищата в Пловдив и в София, той отговори, че не е имало. "Нашата цел е  летището в София да бъде едно силно регионално летище", заяви още той. В тази посока ще търсим инвеститор, категоричен е Московски.

"Не съм видял правителствения самолет да лети с тиксо. Той е в добро състояние", каза Московски. За скандала с "Бистришките тигри", той заяви, че са спазени всички законови норми, за да летят с правителствения самолет, а и доста футболни отбори са го използвали. "Това може да стане през Федерацията по футбол, всеки които може да си позволи - може да ги ползва", уточни Московски. 

В БДЖ нещата са така, както са разписани, заяви още транспортният министър. "Ние получихме тази компания фалирала, ние правим  оздравяване в компанията", смята той.

Добър екип бяхме с Недев. Но оставката му беше личен избор и аз го уважавам. С тези думи транспортният министър коментира оставката на БДЖ-шефа Йордан Недев. До нова година няма да има някакви драстични промени в цените на билетите за влака, заяви още той.

"Не е нормално да плащаме 3 лева за литър, но за момента това са цените. Единственият механизъм е сваляне на акцизните ставки", коментира Московски.

Водещи новини

Още новини