ГЕРБ дари 700 000 лв. на пострадалите от земетресението в Пернишко

share

Благодаря за активността и адекватната реакция по време на бедствия на Българския червен кръст. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Шефът на МВР връчи на председателя на БЧК Христо Григоров договор за дарение на стойност 700 000 лв. от името на партията в подкрепа на обявената на 11 септември Национална благотворителна кампания за осигуряване на подслон за най-пострадалите от земетресението в Пернишка област. Кампанията цели да подпомогне усилията на държавната и на местната власт за преодоляване на последствията в региона от силното земетресение на 22 май и последвалите вторични трусове.

Това е второто дарение на ГЕРБ за пострадалите от трусовете в област Перник, припомни Цветанов. Първите 300 000 лв., постъпили по сметката на БЧК през юни, вече са предоставени на нуждаещите се.

Той посочи, че ПП ГЕРБ е дарила на село Бисер 1 млн. лева от държавната субсидия, за да подпомогне възстановяването на региона, партията е помогнала и на момичето от Бургас - Ади, и е предоставила 1,2 млн. лева за Фонда за лечение на деца. Общата сума на даренията за 2012 г. е 2,4 млн. лева, каза още Цветанов.

Водещи новини

Още новини