Димитър Главчев: Основното ни задължение е провеждането на честни и прозрачни избори

Булфото
share

Основното ни задължение е провеждането на честни и прозрачни избори.168 са постъпилите в МВР сигнали относно изборите през октомври. Разследванията по тях са 60. Съставените протоколи са 587, а задържаните лица са 30. Проведени са общо 160 спецоперации до момента. Това е като свършената работа от МВР в посока противодействието на продаването и купуването на гласове към днешна дата. Работата на органите на реда ще продължи, основната ни цел е да няма никакви изкривявания в изборния процес. Движим се по действащото законодателство и се стремим да осигурим и честността на гласуването с машини. Осъществено е и довереното изграждане с хеш кода. ЦИК го извърши в контролирана среда. Работим в посока абсолютно стриктно спазване на закона за провеждане на изборите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на редовното заседание на МС.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 310

Той е категоричен, че действат от името на народа и в интерес на народа.

Последните дни има много активни форуми. Нашите позиции са непроменени и подкрепяме силно и топло разширяването на Западните Балкани. България е абсолютен мост, каза още той.

Главчев: Подкрепяме разширяването на ЕС, но при спазването на общите условия и процедурата

По думите му националите ни по футбол ще заминат за Белфаст с българския авиационен оператор. "Всичко е заплатено от БФС и им стискаме палци довечера да победят", каза той.

Премиерът отправи и последни думи към музиканта Кирил Маричков: Лека му пръст и да му е светло!

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 310

Водещи новини

Още новини